Wednesday, September 30, 2009

Ragam Manusia

Semalam hidup aku penuh dengan pelbagai kejutan dan tekanan dari pelbagai segi, aku pon tak tahu macam mana nak cakap yang aku tahu kepala otak aku dah tak berjalan lancar seperti selalu bebanan kerja dan tekanan hidup membuatkan aku tak tentu arah, nak hilangkan tekanan dengan bersukan membe2 aku plak tak de untuk kongsi masalah, sehingga la petang semalam membe aku ajak pergi sambut buffday party dia di MOIS PENANG. Aku rasa berat nak pergi, tetapi memandangkan aren banyak membantu aku so aku tak nak la kecikkan hati dia, maklum la perangai chinese boy memang sensitif sikit. so dia cakap nak jemput aku kat opis pada kul 10 mlm, lepas je jemput aku kul 10 PM kami pon bertolak ke penang, hujan sepanjang perjalanan membuatkan aku rasa sejuk jerk. Dalam kepala otak aku duk fikir macam mana agaknya sambut birthday party kat kelab malam erk. Aku memang la pernah masuk tapi situasi skrg tak sama macam mana situasi aku dahulu. Pukul 11.10 pm kami berdua pon sampai kat MOIS PENANG, bila masa nak masuk je pintu kelab tersebut member2 aren dah ramai yang menanti, ramai juga amoi penang yang tunggu aren, maklum la...anak orang kaya. Dalam kelab malam tersebut aku lihat bermacam ragam manusia ada kaum india, cina malahan melayu pon ada, yang lebih menyedihkan aku kaum melayu beragama islam minum arak macam minum air kosong jerk, perempuan plak tu ada yang bercium dan macam2 lagi la... jauh benar mereka tersasar. Sedih aku lihat muda-mudi zaman sekarang, nak cakap tak cukup didikan tak mungkin sebab zaman sekarang dunia tanpa sepadan dan macam2 ilmu boleh didapati dengan mudah. Aku just layan jer melihat ragam mereka, yang pasti aku tahu yang mana buruk dan yang mana baik. kat sini aku sempat rakam ragam mereka.

video

video

video

Leka juga aku melihat mereka, sampai tak sedar jam dah pukul 3.30 am, aku pon ajak aren balik, mabuk teruk juga la budak cina neh, tapi tak per la...aku ada untuk bawa dia balik.

video
agak lama aku tak update blog aku neh. Bila sentuh jer keyboard neh rasa kekok plak... he he he... memang aku tak dapat nak update blog aku hari2 sebab aku sekarang memang sibuk dengan kerja, tapi hari neh aku penat sebab smlm aku ada ujian menembak RIFLE M16 COLT best juga sebab lama tak tembak senjata berat neh. Tapi pagi neh aku dapat tahu bahawa pistol lama aku SIG SAUER kena tukar dengan pistol baru WALTHER P99 nak tak nak terpaksa la aku tukar, tapi aku sayangkan pistol lama aku sebab kenangan aku dengan pistol lama aku.

neh la pistol baru aku, baru koyak dari plastik lagi....

Peluru leh isi sampai 15 butir jerk!


Walther P99 neh agak ringan berbanding dengan SIG SAUER aku.

Rasa macam best plak WALTHER P99 neh... he he he


Tapi SIG SAUER neh banyak kenangan :(


Nak tak nak kena la pulangkan balik... kan bagus kalau pakai dua pistol...


Neh la peluru RIFLE M16

Neh selepas ujian menembak RIFLE M16







Friday, September 25, 2009

Walaupon bulan ramadhan aku agak sibuk dan tak sempat nak balik kampung berbuka bersama keluarga aku tapi aku puas kerana dapat berbuka bersama sahabat dan rakan-rakan aku kat penang.... thanx buat YANA yang arrange majlis berbuka pada kali ini... tapi yang lecehnya semua kena pakai baju kaler PINK sebab tema tahun neh ditetapkan kaler PINK..
walaupon aku tak pernah pakai baju kaler PINK tapi kerana persahabatan aku beli juga baju kaler PINK


Semua jemputan mengambil tempat masing2...

Tengok tombaks macam dah tak sabar nak makan... he he he

Pasangan Kekasih yang hot pada masa sekarang.. PENYUXP dan WAWA


Nampak manja jer pasangan neh pakai baju kaler PINK


Mellah LAMPI yang selalu datang lambat.....


geng pulau yang hadir pada majlis tersebut....thanx korang....


En Tahir ( HCJ ) yang bersemangat sekali pakai baju kaler PINK

aku pon terjebak sekali pakai PINK... tapi tak perasan kaler PINK kan :>

Fizah, Menah dan Pasangannya

Fizah bersama ibunya... nampak macam adik dan kakak kan....

Tombaks yang ayu.... hu hu hu

Antara yang hadir pada majlis berbuka kat HAMMER BAY
Selesai jer majlis berbuka kat HAMMER BAY kami pon teruskan sesi bergambar

Thanx iela sebab sudi hadir....harap2 ko tabah harungi hidup ini....

Kamilah JEJAKA PINK


team buli penang.... OPSSS!!!!


neh la bonzer aku.... ha ha ha ha


Nampak ayu seh yana malam tu..... ha ha ha


kami memang giler lensa... kata mellah la... ha ha ha


KAMI SKER PINK



Agak lucah pic neh.. ha ha ha ha

sapa2 nak berkenalan sila msg aku.... hu hu hu tapi dia bkn GAY OKEH!!!!


Muka penat selepas main bowling... hu hu hu ....
walau apa pon aku tetap enjoy bila bersama ngan team penang... thanx to u all!!

Agak lama aku menyepi dari menatap blog aku bukan kerana aku sudah bosan mengadap atau menulis blog aku ini tetapi byk kerja yang perlu aku selesaikan, sememangnya aku amat sibuk apabila menjelang BULAN RAMADHAN, banyak sangat komitmen aku pada bulan ramadhan ini, Aku tak nak cakap banyak sebab aku cuma nak upload gambar futsal di pandan perdana ari tu. he he he.. lambat upload sket sebab agak bz loRh....

sampai jer kat TOTAL FUTSAL terus makan eskrem... sebab agak panas lorh.....
















Muka tombak yang kepenatan... he he he











Salah satu team wanita yang main futsal...BEDAH



neh la DIVA futsal hu hu hu hu..... sapa2 yang nak kenal diorang... SORRY erk. hu hu hu
Inilah jejaka paling kacak masa futsal ari tuh... he he he,......




neh la gadis kamera yang di import dari penang... hu hu hu... sahabat aku yang paling rapat ok..

Semua peserta dan AJK yang memeriahkan VF FUTSAL 2009. Cayalah korang....